EKTLi üldkoosolekut külastas CEFIC peadirektor Marco Mensink

10.05.2017

5. mail peeti Auveres Eesti Energia elektrijaamas ning õlitehases Enefit 280 EKTLi kevadine üldkoosolek.

Üldkoosoleku juhatas sisse Liidu tegevdirektor H. Meybaum, kes andis esimesena sõna CEFIC peadirektorile.

Marco Mensink tänas võimaluse eest koosolekul viibida ning selgitas oma osalemise tagamaid – suhted rahvuslike keemiatööstuse liitudega on olulised; kohalikke liite on CEFIC-le vaja, kuivõrd arutelude võitmine Euroopas pole enam pelgalt Saksa-Prantsuse teema.
Lähemalt tutvustati CEFIC strateegilisi eesmärke keemiatööstuse huvikaitsel ja konkurentsivõime tagamisel EL tasandil. Euroopa on seni veel ainuke maailmajagudest, kel puudub tööstuspoliitika – selle vea parandamisele ollakse nüüd väga lähedal ning keemiatööstus seisab selle eest, et tööstuspoliitika saaks EL-i järgmise eesistumise teemaks.
Äramärkimist leidis ka Eestiga koostöö süvendamine EL eesistumise olulisusega seoses – Eesti saab sisuliselt aastaks olema poliitika kujundamise keskuseks.

DSC 1943

M. Mensink ning EKTL liikmed valmis külastama EE õlitööstust Enefit 280.

Vaata täpsemaid prioriteetseid valdkondi M. Mensink´i ettekandest SIIT

Traditsiooniliselt toimus üldkoosolekul tegevusaruande heakskiitmine ja majandusaasta aruande kinnitamine. Oluliste muudatustena kinnitati uus liikmemaksureglement ning valiti järgnevaks kolmeks aastaks uus juhatus - kõigest sellest on täpselt juttu protokollis

Viimati uuendatud 10.05.2017